V soboto, 9. novembra 2019,so se mladi planinci iz vse Slovenije pomerili v planinskem znanju. Tekmovanje, ki potekaže 31. leto, organizira Mladinska komisija PZS v sodelovanju s planinskimi društvi in osnovnimi šolami. Odvijalo se je istočasno v treh regijah (Lendava, Preserje pri Radomljah, Izola).

19 ekip mladih iz planinskih društev Primorske, Notranjske in Posočja je tekmovalo na Osnovni šoli Vojke Šmuc v Izoli.

Že vrsto let dosegajo mladi iz Planinskega društva Idrija najboljša mesta; tudi tokrat se lahko pohvalimo z lepimi uvrstitvami.

  1. mesto v regiji je zasedla ekipa PRˇFARSKI ŠTRUKLEVCI (OŠ Sp. Idrija), v kateri so bili:Ajda Štucin, Zala Lapajne, Matic Rupnik in Aljaž Brus;
  2. mesto je dosegla ekipa GORSKI KRUHKI (OŠ Idrija) v sestavi: Anton Jesenko, Matevž Kavčič in Nik Jezeršek;
  3. mesto je pripadlo ekipi PLANINSKE MUHE (OŠ Idrija), v tej so bili: Jakob Erjavec, Lenart Petkovšek in Marko jesenko.

Vse tri ekipe so se uvrstile med 24 najboljših, ki se bodo pomerile 25. januarja 2020 na državnem tekmovanju v Sp. Idriji.

Našo najmlajšo ekipo NAVIHANE KOZICE (OŠ Idrija) so sestavljale planinke: Manca Strel, Neža Strel, Tisa Šabec Rupnik in Melania Seljak. Dosegle so 14. mesto in že sklenile, da bodo tekmovale tudi naslednje leto.

V januarju bomo torej organizatorji državnega tekmovanja na OŠ Sp. Idrija, od koder prihajajo lanski državni prvaki. Na državnem tekmovanju se bodo pomerile tudi prijavljene srednješolske ekipe.To bo za naše PD vsekakor velik organizacijski in finančni zalogaj, obenem pata dogodek prav gotovo predstavlja priznanje in promocijo naših krajev.

Nace Breitenberger

Kako je potekalo tekmovanje, si lahko ogledate v GALERIJI.