NOČNI POHOD

Tema se je že začela spuščati nad Idrijo, ko smo se mladi planinci v petek, 27. januarja, zbrali na avtobusni postaji. Kljub dolgemu tednu so naši obrazi izžarevali dobro voljo, oči najmlajših pa so se v veselem pričakovanju poti navdušeno iskrile.

Nabralo se nas je kar precej: naša dolga četica je štela 25 otrok in 6 spremljevalcev. Kam pa smo jo mahnili? Tokrat je bil izlet nekoliko krajši kot po navadi, saj smo se odpravili kar v bližnjo okolico Idrije. Pot nas je vodila čez avtobusno postajo, mimo rudarske hiše do cerkvice Svetega Antona, od tam pa čez vrh Kalvarije vse do psihiatrične bolnišnice. Ko smo prišli do omenjene stavbe, so se za mano že zaslišala prva vprašanja o tem, kdaj bomo prižgali naše čelne svetilke – bilo je namreč že precej temno in vidljivost je bila iz minute v minuto slabša. Na srečo se je vse do našega naslednjega postanka v smeri Razpotja videlo dovolj, da smo si lahko svetilke namestili na glavo na varnem mestu. Od tam smo pot nadaljevali v soju luči. Med hojo so vse okoli nas plesale drobne snežinke; smeh, glasovi in pesem najmlajših pa so pričarali resnično zimsko pravljico, zaradi katere človek pozabi, da je tema.

Sledil je kratek postanek za pitje čaja in nabiranje energije z različnimi prigrizki, ker pa je poleg teme na nas pritiskal tudi mraz, smo kar hitro vzeli pot pod noge in se odpravili nazaj proti Idriji. Seveda pa je bilo na poti dovolj časa, da smo se tudi malo poveselili na snegu.

Sledil je le še povratek na avtobusno postajo, kjer so nas pričakali veseli starši in udeleženci 1. izleta v novem koledarskem letu smo se odpravili vsak na svoj dom.

                                                                                                                                         Barbara Čibej

Slike si oglejte v GALERIJI.

NOČNI POHOD – razpis