NA TRIGLAV!

Mladi planinci so dobili vabilo, da se pridružijo izletu na Triglav. Da ne bo pomote… za pravi Triglav smo še premalo izkušeni, zato smo se odločili za Orehovši Triglav oz. Kjecl. Z avtobusom smo se preko vrha Gore spustili v Vipavsko dolino. Pot nas je vodila v Podnanos in naprej proti Orehovici. Tukaj se je pričel naš vzpon. Vsi smo vedeli, da je na vrhu Triglava Aljažev stolp, zato nas je celo pot prevzemala radovednost, če nas čaka tudi tukaj. Po slabe pol ure smo ga zagledali. Leta 1999 je nekaj Orehovčanov na vrhu Kjecla postavilo dvojnik Aljaževega stolpa, prav od tu tudi drugo ime Orehovški Triglav.

Po planinskem običaju, se vsakega, ki prvič stopi na Triglav, krsti – tako smo tudi mi krstili mlade planince, ki so bili prvič z nami na izletu. Vsekakor pa je bil naš trud poplačan s prelepim razgledom na zgornjo Vipavsko dolino. Tukaj smo si vzeli čas za malico in se okrepčali, saj nas je čakal še drugi del poti – še drugi vrh – Sveti Socerb. Sledil je še daljši, vendar položen vzpon proti vrhu, na katerem pa je čudovita manjša cerkvica in še vedno čudovit razgled na dolino. Da pot ni bila preveč monotona, smo se spustili v drugo vas – Podrago, kjer pa nas je čakal avtobus, ki nas je pripeljal nazaj v Idrijo.

Preživeli smo čudovit, topel pomladni dan v super družbi. Vsi že komaj čakamo nov izlet in novo skupno odkrivanje čudovitih kotičkov Slovenije.

Mateja Kogej Lapajne

Slike si oglejte v GALERIJI.

KJECL – razpis