Zimsko druženje mladih planincev

Tema se je že spuščala na naše kraje, ko smo se mladi planinci v petek, 8. 12. 2023, začeli zbirati na avtobusni postaji v pričakovanju vsakoletnega zimskega druženja.

Polni ugibanj, kaj nas čaka, smo se ob 17.uri odpravili z avtobusne postaje na pot, ki nam ni bila znana v naprej. Ta nas je najprej vodila do Prejnute, kjer smo se prvič ustavili in si nadeli čelne svetilke. Zatem smo se namreč začeli vzpenjati po gozdni poti do cerkve sv. Antona – nekaj minut kasneje pa smo z vrha »Kalvarije« že opazovali z lučkami razsvetljeno Idrijo in skupaj prepoznavali stavbe. Po nekaj trenutkih opazovanja skoraj nekoliko pravljične podobe našega domačega kraja smo se odpravili še nekoliko naprej – mahnili smo jo mimo psihiatrične bolnišnice, pa še po eni gozdni stezici in tako smo prišli do naše končne točke – vznožja Kobalovih planin, malo nad turistično kmetijo Podobnik. Tu smo si privoščili požirek toplega čaja, nato pa smo se kar po cesti spustili nazaj v Idrijo.

A našega druženja tu še ni bilo konec – namesto, da bi se vrnili nazaj na avtobusno postajo, smo se odpravili kar do mestnega trga, kjer smo posneli skupinsko fotografijo. Potem pa nas je od cilja ločilo le še nekaj korakov, saj smo morali samo še prečkati cesto in že smo stali pred pisarno našega planinskega društva, kjer smo nato izdelovali snežinke, snežene može in druge papirnate dekoracije. Med delom smo se odžejali s čajem in posladkali s piškoti.

Druženje je potekalo v veselem vzdušju. Ko smo se odpravljali domov, so izložbo naše pisarne že krasili številni naši izdelki, ki smo si jih z veseljem ogledali še od zunaj. Polni lepih vtisov smo se poslovili in tako zaključili z eno naših zadnjih akcij v tem koledarskem letu.

                                                                                                                                                        Barbara Čibej

Slike si oglejte v GALERIJI.

ZIMSKO DRUŽENJE – razpis